Before posting, and to avoid disappointment, please read the following:

  • This forum is not for 2BrightSparks to provide technical support. It's primarily for users to help other users. Do not expect 2BrightSparks to answer any question posted to this forum.
  • If you find a bug in any of our software, please submit a support ticket. It does not matter if you are using our freeware, a beta version or you haven't yet purchased the software. We want to know about any and all bugs so we can fix them as soon as possible. We usually need more information and details from you to reproduce bugs and that is better done via a support ticket and not this forum.

Ftp resume issue.

For technical support visit https://support.2brightsparks.com/
Post Reply
ozgurerdogan
Knowledgeable
Knowledgeable
Posts: 25
Joined: Tue Jan 03, 2017 9:08 pm

Ftp resume issue.

Post by ozgurerdogan »

I am trying to test ftp resume but it start from begining when I exit and start task. Am I missing something? I need to backup large files and ftp is also configured by me. Can not I resume file transfers via ftp?
Swapna
2BrightSparks Staff
2BrightSparks Staff
Posts: 992
Joined: Mon Apr 13, 2015 6:22 am

Re: Ftp resume issue.

Post by Swapna »

Hi,

Note that the option "If possible resume a broken file transfer when a profile is re-started (may slow profile)" under:

Modify > Expert > Copy/Delete > Advanced settings page

is only meant for situations where a profile run stops when the network connection is disconnected.

For example: if the network connection is lost when SyncBack is transferring a file from Source to FTP server, then when the profile is next run SyncBack will try and resume the interrupted file if it can find the partial copy on the FTP side (rather than copying the entire file again).

But if a profile run is aborted (due to other reasons or if the user aborts the profile run) then no attempt will be made to resume a file transfer. Also, this option will work only if the FTP server supports the resume feature.

Please read the help file for more details about this option. With Copy/Delete > Advanced settings page opened, press F1 to open the contextual help.

Thank you.
ozgurerdogan
Knowledgeable
Knowledgeable
Posts: 25
Joined: Tue Jan 03, 2017 9:08 pm

Re: Ftp resume issue.

Post by ozgurerdogan »

Thank you for respond but why if it can support because of network issue, but also with other aborted issue like computer reset, program lock down or etc.

I am asking because I need to transfer large file which could take days and do not want to leave computer on every time.
Post Reply