Before posting, and to avoid disappointment, please read the following:

  • This forum is not for 2BrightSparks to provide technical support. It's primarily for users to help other users. Do not expect 2BrightSparks to answer any question posted to this forum.
  • If you find a bug in any of our software, please submit a support ticket. It does not matter if you are using our freeware, a beta version or you haven't yet purchased the software. We want to know about any and all bugs so we can fix them as soon as possible. We usually need more information and details from you to reproduce bugs and that is better done via a support ticket and not this forum.

SBP Profile "Pausing for 6000 seconds"

For technical support visit https://support.2brightsparks.com/
Post Reply
Jamesy
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Sun Feb 04, 2018 10:13 pm

SBP Profile "Pausing for 6000 seconds"

Post by Jamesy »

I have been using SBP for over a decade and never have needed to create a forum topic until now.

I am running v8.5.26.0 (x64) on Win 7 (latest version as of today).

I am trying to run three different profiles that map to my NAS and run a batch file prior to map the drive if it isn't already mapped. I created a test profile that backs up a local drive to the same NAS share and that works fine.

The issue is my three profiles that have been around forever kick off and say "Pausing for 6000 seconds" and it starts to count down. Any idea why it is doing this? Nothing has changed on my end except updating Syncback Pro to the latest version.

Thanks in advance!
Swapna
2BrightSparks Staff
2BrightSparks Staff
Posts: 992
Joined: Mon Apr 13, 2015 6:22 am

Re: SBP Profile "Pausing for 6000 seconds"

Post by Swapna »

Hi,

Can you please check if you have configured SyncBackPro to wait for X seconds before scanning for changes under:

Modify Profile > Expert > Misc > ‘Pause for’ option?

Thank you.
Jamesy
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Sun Feb 04, 2018 10:13 pm

Re: SBP Profile "Pausing for 6000 seconds"

Post by Jamesy »

Yes, I have a 60 wait prior to scanning for changes. On one profile I just changed it to 15 seconds and ran the profile and it started counting down from 1500 seconds. Changing it to 1 sec has the countdown start at 110 seconds...

I use this option as a workaround for when the machine comes out of hibernation and wants to run missed backups. Syncback Pro was starting up immediately, attempting to scan and promptly failing as a result of not seeing the NAS drive. My profile maps a drive via a simple batch file prior to running to ensure the drive is mounted.
Swapna
2BrightSparks Staff
2BrightSparks Staff
Posts: 992
Joined: Mon Apr 13, 2015 6:22 am

Re: SBP Profile "Pausing for 6000 seconds"

Post by Swapna »

Hi,

I tested SyncBackPro (v8.5.26.0) with ‘Pause for = 15 seconds’ but I can’t reproduce your issue. It started counting from 15 seconds. I also tried with Pause set to 60 seconds, and it worked fine.

Can you please submit a support zip (with debug logs) of the profile run to [email protected] for investigation. When the problem happens abort the profile run and submit the support zip as per the instructions given here:

http://support.2brightsparks.com/knowle ... ation-file

If your Zip is over 30MB, contact us for alternate instructions, advising the actual size. Do not try to attach to the ticket!

Do not post (nor links to) Support Zips on this open forum.

Thank you.
Post Reply