Before posting, and to avoid disappointment, please read the following:

  • This forum is not for 2BrightSparks to provide technical support. It's primarily for users to help other users. Do not expect 2BrightSparks to answer any question posted to this forum.
  • If you find a bug in any of our software, please submit a support ticket. It does not matter if you are using our freeware, a beta version or you haven't yet purchased the software. We want to know about any and all bugs so we can fix them as soon as possible. We usually need more information and details from you to reproduce bugs and that is better done via a support ticket and not this forum.

Setting Run this profile when a disk with the label

For technical support visit https://support.2brightsparks.com/
Post Reply
jgt
Knowledgeable
Knowledgeable
Posts: 21
Joined: Thu Jun 30, 2005 1:57 am

Setting Run this profile when a disk with the label

Post by jgt »

I'm attempting to create two profiles for two different USB drives where one drive will be used for the ODD week and the other will be used for the EVEN week. I've labeled the drives WD-Y-ODD-4TB and WD-Z-EVEN-4TB. I created two identical profiles, one for each drive and set the setting Profile Setup > When > Insert > checked "Run this profile when:" and set the value for "a disk with the label to "WD-Y-ODD-4TB" for one profile and for the other I set the value to WD-Z-EVEN-4TB.

For each profile for my test, I also checked the When > Changes > "Run this profile when any files or directories are changed on Source".

Also as part of the test, I'm backing up my Documents folder (R:\Libraries\Documents).

Initially, I connected both drives, ran both profiles, disconnected one drive made a change and saved a document. Both profiles attempt to run. The disconnected drive produces a "Scan Failure". I was under the impression that because of the setting "Run this profile when: a disk with the label to "WD-Y-ODD-4TB" was set the profile would not run if the drive was disconnected. Have I done something wrong?
Swapna
2BrightSparks Staff
2BrightSparks Staff
Posts: 992
Joined: Mon Apr 13, 2015 6:22 am

Re: Setting Run this profile when a disk with the label

Post by Swapna »

Hi,

Can you please send those two profiles and the main html log page of both profiles to [email protected] for assistance.

Thank you.
jgt
Knowledgeable
Knowledgeable
Posts: 21
Joined: Thu Jun 30, 2005 1:57 am

Re: Setting Run this profile when a disk with the label

Post by jgt »

The requested files have been sent,
Thanks for the help.
jgt
Knowledgeable
Knowledgeable
Posts: 21
Joined: Thu Jun 30, 2005 1:57 am

Re: Setting Run this profile when a disk with the label

Post by jgt »

I think I found a solution buried in a location that seems wrong to me.
Open a profile > Copy/Delete > Advanced > check the option (5th from the bottom) "Silently fail if Destination cannot be reached through the network, drive does not exist, or there is no disk in the drive"

When I selected this option and the profile attempts to run it fails and does not produce any message which is great for me and I can live with the strangeness.
Post Reply