Before posting, and to avoid disappointment, please read the following:

  • This forum is not for 2BrightSparks to provide technical support. It's primarily for users to help other users. Do not expect 2BrightSparks to answer any question posted to this forum.
  • If you find a bug in any of our software, please submit a support ticket. It does not matter if you are using our freeware, a beta version or you haven't yet purchased the software. We want to know about any and all bugs so we can fix them as soon as possible. We usually need more information and details from you to reproduce bugs and that is better done via a support ticket and not this forum.

Prompt for variable value on profile start

For technical support visit https://support.2brightsparks.com/
Post Reply
kullboys
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Tue May 29, 2018 7:53 am

Prompt for variable value on profile start

Post by kullboys »

Hello everyone
Is there a way to get SyncBackPro to prompt/ask me for the value of a profile variable every time the profile is run? I'm trying to set up a profile which allows me to choose a folder under a defined path to sync (without changing settings each time).

The use case is to allow me to copy a subset of my photos to/from my laptop (as there isn't space for all of them), where the subset to copy will change depending on what I'm working on.
Thanks.
mickyj
2BrightSparks Staff
2BrightSparks Staff
Posts: 470
Joined: Mon Jan 05, 2004 6:51 pm

Re: Prompt for variable value on profile start

Post by mickyj »

HI, instead of using variables you could pass the source or destination path via the command line (see help file for details), so the prompt could be done via a batch file or other program before SyncBackPro is called. Alternatively, you could also use scripting in SyncBackPro to set the variable.
mickyj
2BrightSparks Staff
2BrightSparks Staff
Posts: 470
Joined: Mon Jan 05, 2004 6:51 pm

Re: Prompt for variable value on profile start

Post by mickyj »

Hi, also forgot to mention that SyncBack has a Windows Shell Extension which you could also use (see the help file for details). That way you can select a folder in Windows File Explorer and use that as the source or destination. Thanks.
Post Reply