Before posting, and to avoid disappointment, please read the following:

  • This forum is not for 2BrightSparks to provide technical support. It's primarily for users to help other users. Do not expect 2BrightSparks to answer any question posted to this forum.
  • If you find a bug in any of our software, please submit a support ticket. It does not matter if you are using our freeware, a beta version or you haven't yet purchased the software. We want to know about any and all bugs so we can fix them as soon as possible. We usually need more information and details from you to reproduce bugs and that is better done via a support ticket and not this forum.

Can't backup to network device

For technical support visit https://support.2brightsparks.com/
Post Reply
ry_cooder
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Thu Nov 09, 2017 11:54 am

Can't backup to network device

Post by ry_cooder »

I've recently updated SynckBackFree to the latest version, now I can't backup anymore to my remote NAS (WD My CLoud).

When I try to start my profiles, I have a Network failure error saying that my password is invalid. My NAS is not protected with a password, I can access it via Windows Explorer without any issue. Meanwhile, If I open a profile settings and I try to modify the destination, I can no longer find any network device.
Basically, SynckBack cannot read anymore from my Network folder. What Can I do? I have large data to backup actually, I really rely on this awesome software.

How can I solve it?
Thanks
Swapna
2BrightSparks Staff
2BrightSparks Staff
Posts: 992
Joined: Mon Apr 13, 2015 6:22 am

Re: Can't backup to network device

Post by Swapna »

Hi,

Please see this forum post for more details:

viewtopic.php?t=12817

Thank you.
ry_cooder
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Thu Nov 09, 2017 11:54 am

Re: Can't backup to network device

Post by ry_cooder »

Hello,
thank you for your reply. This didn't solve my problem, I have SyncBAck Free and I tried to change the registry entry and start the software with and without admin rights, nothing changed. SB doesn't see my network devices. It has always worked smoothness in my configuration, this happened after I updated the software. What else can I do? If I can't find a solution I have to find another backup software because I have huge data that I need to back up. Any help will be really appreciated.
Swapna
2BrightSparks Staff
2BrightSparks Staff
Posts: 992
Joined: Mon Apr 13, 2015 6:22 am

Re: Can't backup to network device

Post by Swapna »

Hi,

Have you tried connecting to the network drive using UNC paths instead of mapped drive? If not, please enter the UNC paths (\\HostName\ShareName\ or \\IPAddress\ShareName\) in the destination location (under: Modify > Simple page) and enter the credentials to connect to your network drive (if required) under:

Modify > Expert > Network settings page

to see if it helps?

You can also enable the option 'Use the supplied username and password before trying my current username and password' under:

Modify > Expert > Network > Advanced settings page

Please read the footnotes provided in the Help > Expert > Network settings page to understand and try the different ways of entering the username credential in the username field and use the "Test Connection" button available in the Network settings page to ensure the connection works as expected before running the profile. 

Thank you
ry_cooder
Newbie
Newbie
Posts: 8
Joined: Thu Nov 09, 2017 11:54 am

Re: Can't backup to network device

Post by ry_cooder »

Thank you very much, this solved my problem! I entered my IP instead of WDMYCLOUD and now I can see my network device again. Thank you!
Swapna wrote:
Tue Aug 07, 2018 1:39 am
Hi,

Have you tried connecting to the network drive using UNC paths instead of mapped drive? If not, please enter the UNC paths (\\HostName\ShareName\ or \\IPAddress\ShareName\) in the destination location (under: Modify > Simple page) and enter the credentials to connect to your network drive (if required) under:
Post Reply