Before posting, and to avoid disappointment, please read the following:

  • This forum is not for 2BrightSparks to provide technical support. It's primarily for users to help other users. Do not expect 2BrightSparks to answer any question posted to this forum.
  • If you find a bug in any of our software, please submit a support ticket. It does not matter if you are using our freeware, a beta version or you haven't yet purchased the software. We want to know about any and all bugs so we can fix them as soon as possible. We usually need more information and details from you to reproduce bugs and that is better done via a support ticket and not this forum.

[V9] WebDAV backup not working, HTTP error : 400 (Bad Request)

For technical support visit https://support.2brightsparks.com/
Post Reply
morice
Advanced
Advanced
Posts: 47
Joined: Tue Nov 08, 2011 2:13 pm

[V9] WebDAV backup not working, HTTP error : 400 (Bad Request)

Post by morice »

I was testing V9 to use with WebDAV but cannot get it to upload anything.

- Connection is working fine, i can browse directories clicking the destination's folder icon.
- It does create (empty) folders on the server, but no files are being uploaded.
- I have tried disabling the versioning and compression that i wanted to use, among other things, but the error stays the same.

What's strange is that the error log only shows it deleting temporary files. I noticed that when the profile is running i can actually see the temporary files appearing and disappearing when refreshing the page of the WebDAV server in my browser continuously. Correct me if i'm mistaken, but isn't it supposed to rename the temporary file when it's done uploading rather than just delete it again!? :roll: :roll:

The 'Make safe copies' option is grayed out and cannot be disabled.

Error log:

Code: Select all

Failed to copy from Source : HTTP error : 400 (Bad Request)

Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate
Expires: Thu, 29 Oct 2015 16:16:00 GMT
Pragma: no-cache
Date: Thu, 08 Aug 2019 10:35:01 GMT
Content-Length: 11
Content-Type: text/plain; charset=utf-8
Server: STACK-1.5
X-Powered-By: TransIP
Strict-Transport-Security: max-age=31536000
Recv 2019-08-08 10:35:01: Bad Request
[E] IsRateLimited - Error = "HTTP error : 400 (Bad Request)"
[E] IsRateLimited: NO
Sent 2019-08-08 10:35:01
DELETE /remote.php/webdav/Backup-folder/SBSE____.72D HTTP/1.1
Host: ***
User-Agent: SecureBlackbox
Authorization: Basic ***
Accept-Encoding: gzip, deflate
Connection: keep-alive
Recv 2019-08-08 10:35:01
HTTP/1.1 204 No Content
[...]
Kostas
2BrightSparks Staff
2BrightSparks Staff
Posts: 368
Joined: Thu Sep 18, 2014 2:08 am

Re: [V9] WebDAV backup not working, HTTP error : 400 (Bad Request)

Post by Kostas »

Hi,

Please submit a support ticket by using the Contact Support in the link below and attach the support zip to the contact form.
https://help.2brightsparks.com/support/ ... 3000335603

If your Zip is over 20MB then contact us for alternate instructions advising the actual size.

Do not post (nor links to) Support Zips on this open forum.

Thanks,
Kostas
[2bs]
morice
Advanced
Advanced
Posts: 47
Joined: Tue Nov 08, 2011 2:13 pm

Re: [V9] WebDAV backup not working, HTTP error : 400 (Bad Request)

Post by morice »

I have contacted support with some new information. (Ticket #6162)

It turns out the issue is (indeed) with the "Make safe copies" option. The log shows a HTTP error after "Renaming safe copy". I can disable the option as a workaround, but sadly it is required when using versioning - which is the intention.

Code: Select all

12:54:00=WebDAVWrapper.TWebDAVWrapper.FolderExists.1127:Folder/SBSE____.C2X [0]
12:54:00=WebDAVWrapper.TWebDAVWrapper.UploadProgress.737:\Folder\01.webp [0 of 38304]
12:54:00=WebDAVWrapper.TWebDAVWrapper.UploadProgress.737:\Folder\01.webp [38304 of 38304]
12:54:01=WebDAVWrapper.TWebDAVWrapper.UploadProgress.737:\Folder\01.webp [0 of 7]
12:54:01=WebDAVWrapper.TWebDAVWrapper.UploadProgress.737:\Folder\01.webp [7 of 7]
12:54:01=WebDAVWrapper.TWebDAVWrapper.UploadProgress.737:\Folder\01.webp [0 of 577]
12:54:01=WebDAVWrapper.TWebDAVWrapper.UploadProgress.737:\Folder\01.webp [577 of 577]
12:54:01=WebDAVWrapper.TWebDAVWrapper.UploadProgress.737:\Folder\01.webp [0 of 910]
12:54:01=WebDAVWrapper.TWebDAVWrapper.UploadProgress.737:\Folder\01.webp [910 of 910]
12:54:01=LocationsCloud.TCloudLocation.CopyFromFile.640:PutFile DONE
12:54:01=LocationsCloud.TCloudLocation.CopyFromFile.779:Renaming safe copy
12:54:01=WebDAVWrapper.TWebDAVWrapper.MoveFile.1091:\Folder\SBSE____.C2X [\Folder\01.webp]
12:54:01=WebDAVWrapper.TWebDAVWrapper.MoveFile.1036:\Folder\SBSE____.C2X [\Folder\01.webp]
12:54:01=[E]:WebDAVWrapper.TWebDAVWrapper.MoveFile.1064:HTTP error : 400 (Bad Request)
12:54:01=LocationsCloud.TCloudLocation.CopyFromFile.781:Renamed safe copy [HTTP error : 400 (Bad Request)]
12:54:01=[E]:LocationsCloud.TCloudLocation.CopyFromFile.797:HTTP error : 400 (Bad Request)
12:54:01=WebDAVWrapper.TWebDAVWrapper.DeleteObject.996:\Folder\SBSE____.C2X
12:54:01=[E]:ProfileEngine.pCopyFile.8320:\01.webp [HTTP error : 400 (Bad Request)]
12:54:01=[E]:Log.TLog.AddFileStatus.928:\01.webp [Failed to copy from Source : HTTP error : 400 (Bad Request)]
12:54:01=[E]:Log.TLog.AddFileStatus.934: - Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, Expires: Thu, 29 Oct 2015 16:16:00 GMT, Pragma: no-cache, Date: Sat, 10 Aug 2019 10:53:59 GMT, Content-Length: 11, Content-Type: text/plain; charset=utf-8, Server: STACK-1.5, X-Powered-By: TransIP, Strict-Transport-Security: max-age=31536000, Recv 2019-08-10 12:54:01: Bad Request, [E] IsRateLimited - Error = "HTTP error : 400 (Bad Request)", [E] IsRateLimited: NO, Sent 2019-08-10 12:54:01, DELETE /remote.php/webdav/Folder/SBSE____.C2X HTTP/1.1, Host: ***.stackstorage.com, User-Agent: SecureBlackbox, Authorization: Basic ***, Accept-Encoding: gzip, deflate, Connection: keep-alive, Sent 2019-08-10 12:54:01: DELETE /remote.php/webdav/Folder/SBSE____.C2X HTTP/1.1, Host: ***.stackstorage.com, User-Agent: SecureBlackbox, Authorization: Basic ***, Accept-Encoding: gzip, deflate, Connection: keep-alive, Recv 2019-08-10 12:54:01, HTTP/1.1 204 No Content, Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, Expires: Thu, 29 Oct 2015 16:16:00 GMT, Pragma: no-cache, Date: Sat, 10 Aug 2019 10:53:59 GMT, Server: STACK-1.5, X-Powered-By: TransIP, Strict-Transport-Security: max-age=31536000
Sepport
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: Sun Jun 09, 2019 7:48 pm

Re: [V9] WebDAV backup not working, HTTP error : 400 (Bad Request)

Post by Sepport »

Hello Morice
Thank you for your earlier request on HTTP error 400. I am having exactly the same problem. Via your info I learned it has to do with versioning and safe copy.
I see your last info is dated August 2019. But apparently the problem is still the same today.
Do you know if 2BrightSparks is planning to implement a solution for it? Or is it more an issue with the WebDAV protocol, that 2BrightSparks cannot resolve?
Kind regards
Steven
Swapna
2BrightSparks Staff
2BrightSparks Staff
Posts: 992
Joined: Mon Apr 13, 2015 6:22 am

Re: [V9] WebDAV backup not working, HTTP error : 400 (Bad Request)

Post by Swapna »

Hi,

Please generate/submit a support zip with debug logs of the profile run to [email protected] for investigation. Full instructions for creating and submitting the support zip are given here:
https://help.2brightsparks.com/support/ ... 3000335603

If your zip is over 20MB, contact us for alternate instructions, advising the actual size.

Do not post (nor links to) Support Zips on this open forum.

Thank you
Post Reply